Egyre nehezebb a játékosokat formában tartani Angliában

fbl Horizontal
Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne reacts after hitting the post during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London on December 15, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A globális koronavírus-járvány miatt az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League (PL) is megállt. A szigetországi pontvadászat folytatásának időpontja és mikéntje körül is sok a kérdőjel, a társas távolságtartás miatt pedig egyelőre a közös edzések is szünetelnek.

Ebben a helyzetben nem könnyű a vezetőedzők dolga, akik elismerték, hogy már a futballisták formában tartása is egyre nagyobb kihívást jelent az állandó bizonytalanság miatt. Ezzel együtt a focisták motiváltsága is folyamatosan csökken, ami ugyancsak összeköthető a jövő képlékenységével.

Talán pont emiatt történt szerdán, hogy Tottenham menedzsere, José Mourinho a szabadban tartott edzést több játékosának is.

Később a portugál szakember egy hivatalos nyilatkozatban elismerte, hogy rosszul döntött, mikor ezt tette a jelenlegi járványhelyzet közepette.