Róma és Bilbao kikerülhet a foci-Eb helyszínei közül

fbl Horizontal GENERAL VIEW ILLUSTRATION EXTERIOR VIEW STADIUM NIGHT ILLUMINATIONS
Könnyen lehet, hogy a San Mames Stadionban nem lesznek Eb-meccsek
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kettővel csökkentheti azoknak a városoknak a számát, amelyek otthont adnak a 2020-ról a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokság mérkőzéseinek - írta a Daily Mail.

A londoni lap úgy tudja, hogy a pandémia által leginkább sújtott országok közé tartozó Olaszország és Spanyolország két helyszíne, azaz Róma és Bilbao kerülhet le az Eb-rendezésre kiválasztottak listájáról, mivel az UEFA attól tart, hogy sem az olasz metropolisz, sem a spanyol város nem tud megfelelően felkészülni a kontinensviadal nekik szánt mérkőzéseire a járvánnyal összefüggésben elszenvedett gazdasági károk miatt.

Könnyen lehet, hogy a San Mames Stadionban nem lesznek Eb-meccsek Forrás: AFP/Ander Gillenea

A 12 ország egy-egy stadionjában sorra kerülő Eb-nek Magyarország is társrendezője, az UEFA döntésének értelmében egy nyolcaddöntőt és három csoportmérkőzést játszanak Budapesten a Puskás Arénában.

A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 meccses sorozata Rómában kezdődne, s Budapest mellett még Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Dublin, Glasgow, Koppenhága, London, München és Szentpétervár a házigazda.