Vágólapra másolva!
A Liverpool FC hivatalos közleményben tudatta, hogy Sir Kenny Dalglish, a klub legendája megfertőződött a koronavírussal.

A nyolcszoros bajnok és háromszoros BEK-győztes Dalglish április 8-án, szerdán került kórházba olyan fertőzéssel, amely intravénás antibiotikumokat igényelt. A család közleménye szerint Dalglish tünetei nem utaltak a koronavírusra, de a biztonság kedvéért elvégezték rajta a tesztet, ami pozitív eredményt hozott.

Sir Kenny Dalglish a Liverpool történetének egyik legsikeresebb játékosa Forrás: AFP/Paul Ellis

A 69 éves legenda továbbra is tünetmentes, de korházban marad. Sir Kenny Dalglish köszönetet mondott az orvosoknak és az ápolóknak és arra kér mindenkit, hogy kövesse a kormány és a szakértők által előírt útmutatásokat.

A 102-szeres skót válogatott támadó 1977 és 1990 között 449 meccsen lépett pályára a Liverpool csapatában, 141 gólt lőtt és 59 gólpasszt adott. A Mersey-parti csapat játékosaként nyolc bajnoki címet, négy Ligakupát, három BEK-et és két FA-kupát nyert. Edzőként 1995-ben bajnok lett a Blackburn Roversszel, 2012-pedig Ligakupát nyert a Liverpoollal.