Vágólapra másolva!
Urbányi István, a Budapest Honvéd napokban kinevezett sportigazgatója az M4 Sport Góóól!2 című műsorában elmondta, hogy amióta két fiatal edzőkollégája is meghalt a koronavírusban, teljesen máshogy tekint a járványra.

„Jól vagyunk, a családban mindenki jól van. Kansas City Midwest fővárosi, itt vagyunk a semmi közepén, a prérin. Az meg kifejezetten előnyös, mert gyorsan sikerült lezárni a területeket. Nagyon alacsony számban fordulnak elő a megbetegedések, csendes hétköznapokat élünk.

– mondta az M4 Sportnak Urbányi István, a Budapest Honvéd napokban kinevezett sportigazgatója, aki egyelőre még az Egyesült Államokban tartózkodik.

Urbányi István a Budapest Honvéd FC új sportigazgatója Forrás: honvedfc.hu

„2009 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal külföldön élek, ebben voltak extra időszakok. Minél többet időt tölt az ember külföldön, annál inkább más nézőpontból látja az otthoni történéseket, változásokat és rengeteg új nézőponttal ismerkedik meg" – folytatta Urbányi, aki legutóbb 2017-ben, a Gyirmót edzőjeként dolgozott az NB I-ben.

A Honvéd napokban kinevezett sportigazgatója mesélt az edzői és sportigazgatói karrierje közti váltásról, illetve a Honvéd esetleges lépéshátrányáról, már ami a keret tervezését illeti.

„Igaz, edzőként hagytam el Magyarországot, amikor visszakerültem a Sportinghoz, talent identification director, azaz tehetségkutató-igazgató szerepben kezdtem el dolgozni. Ha mondhatom így,

Sallói Dani volt a referenciám. Ő egy speciális és példaértékű utat járt be, szinte a semmiből jött, saját nevelésű játékosként a jelenlegi felmérések szerint 3-3,5 millió dollár az értéke, ez egy sikersztori az MLS-ben és jó referenciamunka, hiszen a klubhoz átigazolási költség nélkül érkezett.

Ami a keretet illeti, bizonyos szempontból késésben vagyunk, igen, de a mostani kényszerszünet akár jól is jöhet, hiszem egy teljesen új helyzet lesz, ebből fakadóan nem biztos, hogy hátrányba kerül, aki nem tervezett, szerintem nagyon sok akciós áru lesz a piacon. Sokkal inkább az lesz döntő, ki tud gyorsan és időben reagálni" – tette hozzá Urbányi István.

A Góóól2! teljes adása a linkre kattintva érhető el.