Húsz éve, hogy Oliver Kahn vére áztatta a freiburgi gyepet

SOCCER-BAYERN MINICH-KAHN-TROPHY CROWD STADIUM EUROPEAN CHAMPIONSHIP TROPHY GOALKEEPER HORIZONTAL
Goalkeeper of European Champions Cup finalists Bayern Munich, Oliver Kahn, holds the German Bundesliga champions trophy before the match against VfL Bochum at Olympic stadium in Munich 22 May 1999. President of the German Football Association (DFB) Egidius Braun handed over the trophy one week before the end of the German football season. (ELECTRONIC IMAGE)
Vágólapra másolva!
Húsz éve, 2000. április 12-én történt a Bundesliga egyik legnagyobb botránya, amikor Freiburgban egy golflabdával fejbe találták Oliver Kahnt, a Bayern München kapusát.

Az incidensre a 29. fordulóban került sor egy igen fordulatos mérkőzés utolsó perceiben. A hazai csapat a 11. percben a grúz Levan Kobiasvili góljával szerzett vezetést, azonban az öt perccel később emberhátrányba kerülő (Samy Kuffourt állította ki a játékvezető) Bayern München a 23. percben Carsten Jancker góljával egyenlített, majd a 87. percben Mehmet Scholl a győztes gólt is megszerezte. Nem sokkal ezt követően szabadultak el az indulatok, amikor az egyik hazai szektorból golflabdákkal kezdték el dobálni, Oliver Kahnt, a Bayern kapusát.

A bajorokkal nyolcszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes, Bajnokok Ligája-győztes, 86-szoros válogatott (Európa-bajnok, vb 2. és 3. helyezett) kapus ugyan földre került, azonban nem arról volt híres, hogy nyápic legény lenne: felpattant és csurom véres fejjel megkereste a bűnjelet, amit át is adott a játékvezetőenk. A lefújás után pedig nem felejtett el a hazai szurkolók felé ordibálni sem.

A Bayern a győzelemmel utolérte az addigi listavezető Bayer Leverkusent, amelyik ugyan a következő fordulóban visszaelőzte (miután a Bayern hazai pályán kikapott a városi rivális a1860 Münchentől), az utolsó fordulbóan azonban jól jött a freiburgi három pont: a Leverkusen 2-0-ra kikapott Unterhachingban, míg a Bayern 3-1-re verte a Werder Brement, és azonos pontszámmal (73) végezve jobb gólkülönbségével megnyerte a bajnokságot.