Lehet, hogy csak 2021-ben térhetnek vissza a szurkolók az olasz stadionokba

FC Internazionale v Benevento Calcio - Coppa Italia Inter Internazionale FC Milan Milano Serie A Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia
General view of the San Siro Stadium empty (the fans of Internazionale are disqualified for racist racist shouts) prior to the Coppa Italia match between FC Internazionale and Benevento Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on January 13, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott kormányzati dokumentumok szerint lehet, hogy csak 2021 januárjában rendezhetnek újra szurkolók előtt olasz élvonalbeli futballmérkőzéseket.

A Sport Mediaset a kormányzati anyagra hivatkozva biztosra veszi, hogy amennyiben májusban valóban újraindul a bajnokság, a mérkőzésekre akkor is csak zárt kapuk mögött kerülhet sor. Ez az állapot pedig figyelembe véve az olasz koronavírus-járvány lefolyását egészen az év végéig így is maradhat, azaz leghamarabb 2021 januárjában térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba.

Külön kérdést vet fel, hogy mi lesz a legsúlyosabban fertőzött tartományok, így például Lombardia csapataival (AC Milan, Inter, Atalanta, Sassuolo, Brescia), ha ott a május 4-re tervezett intézkedések során sem enyhítenek a korlátozosokon, azaz továbbra is a legszigorúbb karantén intézkedések maradnak érvényben. Ez esetben, írják, ezek a csapatok nem a saját stadionjaikban fognak játszani.

Az olasz futball-liga vezetőinek azon is el kell gondolkodniuk, hogy fogják pótoln a csapatok a zárt kapus mérkőzésekkel miatti 75-95 millió euró közötti bevétel kiesést.

Címlapi kép: az üres milániói San Siro Stadion