Meggyógyult a rákból Gianluca Vialli

Gianluca Vialli
Gianluca Vialli a súlyos betegségéről beszélt
Vágólapra másolva!
Gianluca Vialli, az olasz labdarúgó-válogatott egykori sztárjátékosa meggyógyult rákbetegségéből. A kezelések csaknem másfél éven át tartottak.

Az egykori kiváló futballistánál két évvel ezelőtt állapítottak meg rákbetegséget. Ekkor kezdődött meg a harc az idővel. A 17 hónapon át tartó kezelések hatására az orvosok most gyógyultnak nyilvánították Viallit.

„Jól vagyok – mondta a La Repubblicának az 59-szeres válogatott játékos. – Decemberben fejeződött be a tizenhét hónapos kemoterápia. Nagyon nehéz időszak volt, még egy olyan kemény embernek is, mint én vagyok. Mentálisan és fizikálisan is megviselt a hosszan tartó kezelés. A tesztek nem találták jelét a betegségnek. Most nagyon boldog vagyok. Végre újra tükörbe tudok nézni, elkezdett nőni a hajam, már nem kell szemöldököt rajzolnom magamnak."

Vialli természetesen nem hagyta szól nélkül, hogy a koronavírus-járvány Olaszországban is tombolt. Erről így beszélt.

Vialli játékosként a Chelsea, a Juventus és a Sampdoria csatáraként érte el sikereit - nyert például Bajnokok Ligáját, KEK-et és UEFA Kupát is -, a londoni klub vezetőedzőjeként pedig KEK-et, FA Kupát, Ligakupát, illetve angol és európai Szuperkupát is. Jelenleg az olasz válogatott szakmai stábjában dolgozik.