21 éve ezen a napon lőtte élete gólját Ryan Giggs

SOCCER-MANCHESTER UNITED-ARSENAL Square EMBRACE BACK VIEW MATCH FOOTBALL VERTICAL JOY
Manchester United's Paul Scholes celebrates with Ryan Giggs after making it 2-nil against Arsenal during their Premiership clash at Old Trafford in Manchester 07 December 2002. AFP PHOTO/PAUL BARKER (Photo by PAUL BARKER / AFP)
Vágólapra másolva!
Éppen 21 éve, hogy ezen a napon, azaz 1999. április 14-én Ryan Giggs meglőtte élete talán legnagyszerűbb gólját. Ami nem csak szép volt, de kicsivel több mint egy hónap múlva kiderült, történelmi fontosságú is. 

Az angol kupa elődöntőjében a bajnoksághoz hasonlóan ebben a sorozatban is címvédő Arsenal volt a Manchester United ellenfele. A birminghami Villa Parkban David Beckham a Unitednek szerzett vezetést a 17. percben, amit Dennis Bergkamp egyenlített ki a 69. percben. Jöhetett a hosszabbítás, a 109. percben pedig Giggs lecsapott Patrick Vieira rossz átadására és meg sem állt David Seaman kapujáig:

Ahogy a kommentátor mondja, ez volt Giggs 76. gólja a Manchester Unitedben, és akkor még senki sem tudhatta, hogy a walesi az egész karrierjét a klubnál tölti, ahol 963 mérkőzésen 168 gólt szerez, de az igaz, hogy ennél nagyobbat keveset rúgott.

Giggs egy héttel korábban a Juventus elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben a 90+2. percben lőtt ugyancsak létfontosságú gólt, azzal lett 1-1 a meccs vége, hogy aztán Torinóban 3-2-re nyerjen a MU, bejusson a döntőbe, ahol május 26-án minden idők legdrámaibb mérkőzésén legyőzte 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent.

Négy nappal korábban az FA-kupa dönőjében 2-0-ra verték a Newcastle Unitedet, míg május 16-án a Tottenhamet 2-1-re legyőzve visszaszerezték az Arsenaltól a bajnoki címet. Így lett a MU az angol foci első klasszikus triplázója (bajnoki cím, hazai kupagyőzelem, BL-siker), de, ha nincs Giggs gólja a Villa Parkban a 109. percben, akkor talán triplázás sincs.