Társoldalunk:

Amerikába szerződhet Marozsán Dzsenifer

2020.04.16. 18:29

Marozsán Dzsenifer, a németek magyar származású olimpiai bajnok labdarúgója iránt az Egyesült Államokból érdeklődnek.

A francia L'Équipiére szakportál arról számolt be, hogy a női Bajnokok Ligájában címvédő Olympique Lyon nemcsak a 27 éves klasszist veszítheti el, hanem a 33 éves, 149-szeres francia válogatott Sarah Bouhaddit is, aki után szintén a Salt Lake Cityben székelő Utah Royals FC érdeklődik. A lap kiemelte: a nyáron mindkét játékosnak lejár a lyoni szerződése.

Marozsán Dzsenifer bekerült a FIFPro álomcsapatábaForrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

Marozsán 2016-ban, már BL-győztes játékosként került az FFC Frankfurttól a francia együtteshez, amellyel az elmúlt három idényben bajnok és BL-győztes lett, kétszer pedig megnyerte a Francia Kupát is. Lyoni időszaka alatt Franciaországban a profi labdarúgókat tömörítő szervezet (UNFP) háromszor választott meg az év legjobb női játékosának, eközben Németországban is mindhárom esztendőben ő lett a legjobb női labdarúgó.
Az amerikai bajnokság előző idényében a kilenc együttest felvonultató mezőnyben a Utah Royals a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így nem jutott a rájátszásba. A nézőszámot tekintve viszont a második helyen áll, átlagosan több mint 10 500 szurkolóval.