Augusztus végén rendezhetik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét

Horizontal
The UEFA Champions League football trophy is pictured prior to the cup's round of 16 draw ceremony on December 16, 2019 in Nyon. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA döntéshozó testülete április 23-án vitatja meg a 2019-2020-as szezon európai kupaküzdelmei lezárásának lehetőségeit. 

A BBC cikke szerint a testület arról fog határozni, hogy a Bajnokok Ligája isztambuli döntőjét 2020. augusztus 29-én, míg az Európa-liga gdanski döntőjét három nappal korábban rendezzék meg – ezzel a két mérkőzéssel érne véget a 2019-2020-as európai kupaidény.

A BL folytatására két forgatóköny van. Vagy július-augusztusban lejátsszák a hátralévő nyolcaddöntőket (négy párosítás visszavágóját), ezt követően pedig a hagyományos kétmérkőzéses formában a negyed- és az elődöntőket, vagy augusztusban, miután minden bajnokság véget ért egy amolyan "minitorna" formájában egymeccses negyed- és elődöntőkkel alakul ki a döntő párosítása.

Az Európa-liga nehezebb ügy lesz. Ott ugyanis még csak a nyolcaddöntők valamennyi visszavágója hátra van, sőt két spanyol-olasz párharc (Sevilla–AS Roma és Getafe–Internazionale) is van a programban, amelyek mindkét meccsét meg kellene rendezni.

A BBC információi szerint az UEFA határozatban fogja azt is rögzíteni, hogy ezentúl csak a beleegyezésükkel lehet idő előtt befejezettnek nyilvánítani egy bajnokságot. A belga és a skót bajnokságot már lezárták, mindkettőt az európai szövetség előzetes engedélye nélkül.