Társoldalunk:

Andrés Iniesta visszatérne a Barcelonába

2020.04.18. 16:32

Harmincöt évesen sem kívánja befejezni profi labdarúgó-pályafutását a spanyol Andrés Iniesta, aki jelenleg a japán Vissel Kobe középpályása.

Az FC Barcelona korábbi csapatkapitánya az AS spanyol lapnak adott nyilatkozatában kijelentette: a katalán klubnál többé nem várható hasonló futballnemzedék megjelenése, mint amilyen az övék volt, soraikban az aranygeneráció képviselőivel, Lionel Messivel, Xavival, Carles Puyollal, Gerard Piquével, Sergio Busquets-cel. Iniesta elmondta, hogy japán élvonalbeli csapatánál minél tovább szeretne játszani.

Andrés Iniesta pályafutása befejezése után szívesen visszatérne a BarcelonáhozForrás: AFP/Josep Lago

Addig akarom rúgni a labdát, ameddig bírom, engem ez tesz boldoggá. Jó formában vagyok, és változatlanul kellőképpen motivált - idézte szavait az újság, megemlítve, hogy az irányító középpályás mostani szerződése 2021-ig szól, és évente újítják meg. 

"Amikor azonban befejezem a karrieremet, vissza akarok térni a Barcához"  - zárta nyilatkozatát Iniesta, aki világbajnoknak és kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. A Barcelonával négyszer nyert Bajnokok Ligáját, és a katalán csapatban eltöltött 22 év után, 32 trófea birtokosaként 2018 májusában szerződött Japánba.