Három éve rabolta ki Kassai Viktor a Bayern Münchent

Kassai Viktor, Real Madrid-Bayern München
Kassai Viktort nem zárták a szívükbe a Bayern München szurkolói
Vágólapra másolva!
2017. április 18-án Kassai Viktor vezette a Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját, és talán soha egyetlen mérkőzés sem váltott még ki annyi indulatot, illetve generált olyan mértékű változásokat, mint ez.

A kiváló, korábban már BL-döntőt is vezető magyar bíróra és csapatára nem várt könnyű feladat, hiszen a hazai 1-2 után egy mindenre elszánt Bayern lépett pályára a Bernabéuban, ahol a Real sem akart nyert helyzetből kiesni. A rendes játékidő végén 2-1-re vezetett a Bayern, és jöhetett hosszabbítás, de a bajorok ennnek már csak tíz emberrel futottak neki, miután Kassai második sárga lappal kiállította Arturo Vidalt: a chilei középpályás már többször is így járhatott volna, ekkor azonban éppen egy szabályos szerelés után bűnhődött.

A Bayern-sztárok az öltözőben rontottak a lerablózott Kassainak

Emlékezetesre sikerült a Bajnokok Ligája klasszikus párharcának 24. felvonása, a Real Madrid hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a Bayern Münchent, és 6-3-as összesítéssel bejutott az elődöntőbe, sorozatban hetedszer, ami rekord. A 100. Bajnokok Ligája-gólját elérő Ronaldo és csapata teljesítményét azonban beárnyékolta a mérkőzés magyar főszereplője: Kassai Viktor hibás ítéleteivel döntően befolyásolta a továbbjutást.

A bajorok ekkor joggal kérték számon, hogy lehet még a pályán a Real brazil játékosa, Casemiro, a hosszabbításban viszont végképp padlóra kerültek, amikor Cristiano Ronaldo kétszer is nyilvánvaló lesről lőtt gólt. A Real nyert 4-2-re, és 6-3-as összesítéssel bejutott a döntőbe, amit 3-1-re meg is nyert a Juventus ellen.

A lefújás után a Bayern több játékosa állítólag az öltözője előtt kérte számon Kassait, egy ismert angol tévés pedig úgy fogalmazott, hogy "kirabolták" a német csapatot.

Az óriási felháborodást követően érezhetően felélénkült a vita a videobíró (Video Assistant Referee, VAR) bevezetéséről, ami a 2018-19-es szezon óta valóban része a BL-nek, illetve számos bajnokságban, és szinte már minden világversenyen használják.

Carlo Ancelottit a következő szezon elején menesztette a Bayern, és többen is úgy vélték, hogy valójában már a madridi mérkőzéssel megpecsételődött a sorsa.