Vágólapra másolva!
Cesc Fabregas, a világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás elmondta, hogy gyerekként arról álmodoztak Lionel Messivel, hogy a Barcelona játékosaként vonulnak vissza.

Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi játékosa biztos benne, hogy Lionel Messi a katalán csapatban fejezi be a pályafutását.

„Messi mindig is úgy gondolta, hogy Barcelonából fog visszavonulni

- mondta Fabregas a Cadena Cope-nak. – Egy klubnál sok minden megtörténhet, de biztos vagyok benne, hogy a karrierje a Barcánál fog véget érni."

A hatszoros aranylabdás argentin támadót az utóbbi hetekben több csapattal is összehozták. A spanyol és az olasz sajtó rengeteget cikkezett Messi lehetséges Milánóba igazolásáról, de arról is írtak, hogy visszatérhet nevelőegyesületéhez, az argentin Newell's Old Boyshoz.

" – reagált a 32 éves támadó, akinek jövő nyáron jár le a szerződése a Barcelonánál.

Messi és Fabregas együtt nőttek fel Barcelonában Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Fabregas ellentétes utat járt be, mint jó barátja. A világ- és Európa-bajnok középpályás még tinédzserként elhagyta Barcelonát, és az Arsenalnál lett világhírű játékos. 2011-ben ugyan visszatért, de három évvel később ismét a Premier League-be igazolt, most pedig az AS Monaco játékosa. Fabregas elmondta, rengetegszer hívta a Real Madrid. Játékosként ugyan sosem csatlakozott a Királyi Gárdához, de nem zárta ki, hogy egy napon a madridi csapat edzője legyen.

„Soha ne mondd, hogy soha. Én ezt pontosan tudom.

Edzőként teljesen más mint játékosként, mert akár harminc csapatod is lehet pályafutásod alatt. A játékosok szerződései hosszabbak, edzőként több lehetőséged van a váltásra, mert akár két nap után is kirúghatnak" – mondta Cesc Fabregas, aki 2013-ban bajnoki címet nyert az FC Barcelona csapatával.