Társoldalunk:

Január végéig tarthatna a nyári átigazolási szezon Angliában

2020.04.21. 10:06

Az angol futball-liga (EFL) harmad- és negyedosztályában szereplő klubok vezetői közül egyre többen támogatják azt az ötletet, hogy 2021. január végéig tartson az idén nyáron kezdődő átigazolási szezon.

A harmadosztályú (League One) Portsmouth klubigazgatója, Mark Catlin állt elő az ötlettel, és már az EFL vezetőségében is van támogatója, miután az elnök, Rick Parry felkarolta az ötletet. A nyári átigazolási piac a FIFA és az UEFA szabályainak megfelelően Angliában is szeptember 1-ig tartana nyitva, de a két ötletgazda szerint a jelen helyzetben ez olyan gazdasági nyomás alá helyezné az ezer sebből vérző alacsonyabb osztályő klubokat, hogy azzal számosan közülük biztosan nem tudnának megbirkózni.

A League One és a League Two (negyedosztály) klubvezetőivel külön-külön tárgyal a napokban az EFL vezetősége, és jó esély van Catlin tervének támogatására, amelyhez már a másodosztályból (Championship) is többen csatlakoztak.

Ha az EFL el is fogadja a rendkívüli módosítást, az csak a FIFA és az UEFA jóváhagyásával léphet életbe, és szinte biztos, hogy csak belföldi játékosokra lesz érvényes.

Az EFL klubjai közül eddig a Sunderland, a Shrewsbury és Crewe Alexandra után legújabban a Cambridge United jelentette be, hogy fizetés nélküli szabadságra küldte valamennyi alkalmazottját, a játékosokat is beleértve.

Címlapi kép: Omar Beckles a Shrewsbury Town (jobbra) és Jamal Lowe a Portsmouth FC játékosa harcol a labdáért egy League One-mérkőzésen 2019. március 23-án, Shrewsburyben