Jürgen Klopp azt hitte, hamar kirúgják a Liverpooltól

fbl Horizontal CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts at the final whistle during the UEFA Champions league Round of 16 second leg football match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield in Liverpool, north west England on March 11, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő FC Liverpool vezetőedzője attól tartott, hogy nem kap elég időt a nagy múltú klubnál, és idejekorán menesztik állásából.

Az 52 éves német szakember 2015-ben Brendan Rodgerstől vette át az együttes irányítását, és mint elmondta, tisztában volt vele, hogy egy Liverpoolhoz hasonló nagy klubnál gyorsan kell szállítania az eredményeket, ha pedig ezt nem teszi meg, meneszthetik

- amire karrierje során még nem volt példa.

Klopp hangsúlyozta, meg akarta változtatni a gárda játékstílusát, ehhez idő kell, a tulajdonosok pedig hét-nyolc mérkőzés után látták is a fejlődést. "Attól a pillanattól kezdve egy másodpercre sem kérdőjeleztek meg" - mondta a tréner.

Kloppnak adtak időt a tulajdonosok Forrás: AFP/Paul Ellis

Klopp első három idényében három döntőt játszott a csapattal, de az Európa-ligában, majd a Ligakupában és a Bajnokok Ligájában is vereséget szenvedett.

Az előző szezon végén azonban a Tottenham Hotspur legyőzésével összejött a BL-trófea,

a jelenlegi idényben pedig a Liverpool toronymagasan vezeti a Premier League-et, igaz, egyelőre kérdéses, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezonnak mi lesz a sorsa. A német tréner megjegyezte, a tulajdonosok az elveszített finálékat követően is mindig biztosították bizalmukról, és arról, hogy jó úton halad a gárda, ez pedig bizonyosodott is.