Vágólapra másolva!
2003. április 23-án a brazil Ronaldo a Real Madrid mezében mesterhármast szerzett a Manchester United otthonában. Ekkor még nem sejthették az Old Traffordon, hogy pár hónappal később egy másik Ronaldónak fognak állva tapsolni.

- mondta a brazil Ronaldo 2020. április 23-án, az Old Traffordon történtekről az európai szövetségnek. A Manchester United közönsége állva tapsolta az ellenfél aranylabdás játékosát.

17 éve még a másik Ronaldót tapsolta állva az Old Trafford közönsége Forrás: AFP

A Real Madrid a negyeddöntő párharcának első mérkőzését 3-1-re megnyerte a spanyol fővárosban. Mégis, ha a "fenomén" nem villan meg a manchesteri visszavágón három alkalommal is, akkor nem biztos, hogy csak 4-3-as vereséget szenved egy remekül játszó United ellen.

Azon az estén David Beckham két gólt lőtt az angol csapatban, amivel végleg felhívta magára a Real elnökének, Florentino Péreznek a figyelmét. Az akkor éppen első ciklusát töltő sportvezető nem tétlenkedett, és bő két hónappal később 37 millió euróért leigazolta a középpályást.

A Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson nem esett kétségbe, és hamar talált magának egy másik 7-est Beckham helyére. 2003 nyarán Cristiano Ronaldo manapság aprópénznek számító 12 millió fontért lett az angolok játékosa - akkoriban ez volt a legtöbb pénz, amit addig egy tinédzserért valaha kifizettek a Sportingnak.

A Real ebből a párharcból még továbbjutott, az elődöntőben a Juventusszal már nem bírt a 100. születésnapját nem sokkal korábban ünneplő együttes. Az olaszok 4-3-as összesítéssel jobbnak bizonyultak Ronaldóéknál, amivel - mint később kiderült, 2017-ig - elodázták, hogy a madridiak legyenek a BL történetében az első címvédők.