Vágólapra másolva!
Ma 18 éve halt meg Simon Tibor, a Ferencváros legendás focistája, a Bajnokok Ligájában szerepelt csapat egyik alapembere.

„Már 18 éve, hogy elhunyt a Fradi-szív megtestesítője, Simon Tibor. Szűnni nem akaró küzdeni tudása, lehetetlent nem ismerő játéka, lendülete, karakteres jelleme azonban ma is éppúgy itt van előttünk. Sosem feledünk, Simi" – írta a fradi.hu a videó mellé.

Simon Tibort 2002. április 21-én hajnalban, egy fővárosi szórakozóhely előtt olyan súlyosan bántalmazták, hogy három nap múlva belehalt sérüléseibe, 36 évet élt.

A 16-szoros válogatott jobbhátvéd 1984 és 1999 között szerepelt a Fradiban, 1999 és 2011 között a BVSC és a REAC csapatánál játékosedző volt. 2001-től haláláig a Sopron NB I-es csapatának kispadján ült.

Az FTC-vel három bajnoki címet szerzett, és háromszor nyert Magyar Kupát, az 1995-1996-os szezonban csapatával BL-főtábláig jutott.

18 éve halt meg a Ferencváros legendája, Simon Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

Halálának 10 éves évfordulójára készült ez az emlékfilm, melyben egykori játékostársai, edzői, barátai, szurkolói és természetesen fia, ifj. Simon Tibor mesél róla és arról a mentalitásról, mely legendává tette őt a Klub történelmében és a szurkolók körében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sosem felejtünk, Simi!

Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial) által megosztott bejegyzés,