Ibrahimovic szerint az óvodások szintjén vannak a szobrát megrongálók

Horizontal
The staue of Swedish football player Zlatan Ibrahimovic in Malmo, Sweden, is pictured after it has been completly sawn down and destroyed during the night to January 5, 2020. - The statue has been the target of vandalism since the star has announced his part ownership in football club Hammarby, a team rivalling with Malmo FF (MFF) -- the club where Ibrahimovic started his professional career in 1999. (Photo by Johan NILSSON / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan 38 éves svéd labdarúgója szerint a szobrát megrongáló vandálok az óvodások szintjén vannak.

A játékos a Dplay műsorszolgáltatónak nyilatkozott a Malmőben népünnepély közepette felavatott, majd később többször megrongált, januárban pedig ledöntött szobráról is. A Malmőben született, a helyi klubban nevelkedett és ott profivá váló, de később a stockholmi Hammarbynál tulajdonrészt vásárolt (ez váltotta ki a malmői szurkolók haragját) Ibrahimovic "szégyennek" nevezte a történteket.

– mondta. Hozzátette: a szoborral történt, ami történt, ám ez nem jelenti azt, hogy az ő sztoriját ugyanígy sikerült lerombolniuk, mert az örökre fennmarad.

Zlatan Ibrahimovic megrongált szobra a malmői stadion mellett Forrás: AFP/Johan Nilsson

Ibrahimovic a télen szerződött az AC Milanhoz, amelyhez június 30-ig köti szerződése. A folytatással kapcsolatban kiemelte: miután visszatérhet majd Milánóba, eldől, hogyan tovább.

"Majd meglátjuk, mi történik. Ki tudhatta azt, hogy jön a koronavírus-járvány, és két héttel később a feje tetejére állítja a világot?" – mondta.

Az olasz bajnokságot március 9-én függesztették fel, a szövetség reményei szerint május végén vagy június elején folytatódhatnak a félbemaradt küzdelmek.