Vágólapra másolva!
2012. április 25-én, napra pontosan nyolc évvel ezelőtt a Bayern München a madridi Santiago Bernabéu Stadionban harcolta ki a BL-döntőbe jutást. A német csapat tizenegyespárbajban győzött, a spanyol együttesben két aranylabdás, a brazil Káká és a portugál Cristiano Ronaldo is hibázott, azonban a legtöbben Sergio Ramos bakijára emlékeznek, aki tizenegyespontról kilőtte a labdát a stadionból.

2012 tavaszán a Real Madrid a Bayern Münchennel került össze a Bajnokok Ligája elődöntőben. José Mourinho csapata kiemelkedett a mezőnyből, a Real 100 ponttal nyerte később a spanyol bajnokságot.

Sergio Ramos fontos tizenegyest hibázott a Bayern München ellen Forrás: AFP/Christof Stache

Az első meccset Münchenben 2-1-re megnyerte a Bayern, a visszavágón a Real Madrid győzött hazai pályán 2-1-re, összesítésben 3-3 lett, és tizenegyesek döntöttek. A spanyoloknál Cristiano Ronaldo és Kaká is hibázott, Xabi Alonso belőtte, majd Sergio Ramos egyenlíthetett volna a párbajban, de az égbe lőtte a labdát, a Real pedig kiesett, miután Bastian Schweinsteiger belőtte a tizenegyesét.

A meccs után Sergio Ramos a mémgyárosok kedvenc céltáblája lett, mégsem omlott össze.

63 nappal később már a spanyol válogatottal szerepelt a 2012-es Eb-n, az elődöntőben 0-0 után a portugálok ellen tizenegyespárbaj. Ramos a negyedik tizenegyeshez állt oda, és egy panenkás mozdulattal lőtt Rui Patrício kapujába, a spanyolok pedig végül megnyerték az Eb-t.

A Jupp Heynckes vezette Bayern München végül tizenegyespárbajban elvesztette a Chelsea elleni BL-döntőt, csak a második lett a Bundesligában és a Német Kupa-döntőben is óriási, 5-2-es pofont kapott Jürgen Klopp Dortmundjától.