Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a Premier League harmadik helyén álló Leicester City csapata Szoboszlai Dominikot nézte ki a csapat legnagyobb sztárja, James Maddison pótlására.

A Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályását az utóbbi hetekben főként olasz csapatokkal hozták hírbe, Marco Rossi szövetségi kapitány is azt mondta, hogy szerinte Szoboszlai a Serie A-ba fog igazolni. Most azonban a The Sun azt írja, hogy a Premier League-ben szereplő Leicester City a 19 éves középpályással pótolná James Maddisont, akit a Manchester United ostromol.

Az angol lap idézi a játékos ügynökét, Esterházy Mátyást, aki elmondta, hogy Szoboszlai Dominiknak vannak angliai lehetőségei is, és a Premier League hatalmas előrelépés lenne neki. Most azonban a válság túlélése és a szezon befejezése a legfontosabb neki – remélhetőleg bajnokként.

Szoboszlai Dominik Angliába igazolhat Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Wassmuth

Szoboszlai érkezéshez Maddisonnak mindenképpen távoznia kellene. Az egyszeres angol válogatott középpályás piaci értékét 48 millió euróra becsüli a transfermarkt, ami egy Manchester United kaliberű klubnak nem tétel, főleg annak tükrében, hogy az utóbbi hetekben az angol sportsajtó folyamatosan arról írt, hogy Harry Kane és Jadon Sancho is rekordösszegért érkezik majd a Unitedhoz.

Persze az átigazolási pletykákat érdemes fenntartással kezelni, hiszen a napokban a Manchester United ügyvezető alelnöke, Ed Woodward azt mondta: az idei nyárra vonatkozó, százmillió fontos átigazolásokról szóló pletykák nem veszik figyelembe azt a pénzügyi realitást, amellyel a futball szembenéz a koronavírus-járvány miatt.

Ahhoz, hogy a Unitednál elkezdődhessen a költekezés, először néhány játékostól meg kellene válnia Ole Gunnar Solskjaernak. A legtöbb pénzt a francia világbajnok Paul Pogba eladásából lehetne keresni, akit évek óta ostromol a Real Madrid és a PSG. A perememberek közül pedig minden bizonnyal távozik majd Chris Smalling, Marcos Rojo, Jesse Lingard és Andreas Pereira is.