Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Paksi FC-nél is elkezdték a kiscsoportos edzéseket. A játékosokat tesztelték, illetve kifejezetten ügyeltek a törvényi előírásokra és az egészségügyi ajánlások betartására.

Március 16-án függesztette fel a Magyar Labdarúgó Szövetség az egyre növekvő koronavírus-járvány miatt az élvonalbeli mérkőzések megrendezését, valamint a csoportos edzéslátogatásokat. Az azóta eltelt 41 napban egyéni edzéstervekkel, otthonaikban tartották szinten magukat a paksi játékosok.

A Paks mindent megtesz játékosai és valamennyi klubnál dolgozó munkavállalója egészségügyi védelme érdekében, ezért a hétfőn kollektív tesztelést végeztek, mielőtt a labdarúgók és az őket szorosan körülvevő stábtagok újra az edzőpályákra lépnének.

A garatból vett minták eredményére maximum 24 órát kell várniuk

– számolt be a klub honlapja.

A minták levételét követően a csapat megkezdte a kiscsoportos edzéseket,

melyeken kifejezetten ügyelnek a törvényi előírásokra és az egészségügyi ajánlások betartására. A játékosok a szűkített tréningeken egymástól távol edzenek a pályán, valamint a stadion helyiségeit, öltözőit egyáltalán nem vehetik igénybe.