Vágólapra másolva!
2014. április 27-én, napra pontosan hat évvel ezelőtt a Chelsea elleni rangadón a Liverpool formálissá tehette volna a bajnoki cím sorsát, de Steven Gerrard kapitális hibája miatt a Pool kikapott az Anfielden, a Premier League trófea pedig a Manchester Cityhez vándorolt.

Steven Gerrard rendkívül sikeres pályafutásából csak az angol bajnoki cím maradt ki, pedig rendkívül közel jutott ahhoz is. A Liverpool kapitánya a 2013/14-es szezon hajrájában, a Chelsea elleni rangadón elcsúszott, a csapata gólt kapott, a Premier League-cím elúszott, Gerrardot pedig haláláig kísérti majd a baki.

Steven Gerrarodt élete végéig kísérteni fogja a Chelsea elleni hibája Forrás: Reuters

A Liverpool 18 bajnoki címével ugyan az egyik legsikeresebb angol csapat, azonban a Premier League történetében még sosem végzett az élen, az utolsó bajnoki trófeáját 1990-ben nyerte. A Mersey-parti csapat idén 30 év után lesz ismét bajnok – hacsak a koronavírus-járvány miatt el nem törlik a szezont, de erre nagyon kicsi az esély. Azonban Jürgen Klopp regnálása előtt Brendan Rodgersszel is felérhettek volna a csúcsra a vörösök, azonban egy kapitális hiba miatt lecsúsztak a bajnoki címről.

A 35. fordulót követően a Luis Suárezre épülő Liverpool hárompontos előnnyel vezette a tabellát a Manchester City előtt, így remek helyzetből várhatta a harmadik Chelsea elleni hazai rangadót, amit ha megnyert volna, karnyújtásnyira került volna a trófeához. A Pool jól kezdte a meccset, de nem tudott vezetést szerezni, végül az első félidő hosszabbításában beütött a krach. Mamadou Sakho átadása elment Steven Gerrard lába alatt, a liverpooli legenda próbálta korrigálni a hibáját, de nagy igyekezetében elcsúszott, így a Chelsea csatára, Demba Ba egyedül törhetett kapura, és higgadtan értékesítette a ziccerét. Ez a gól sokkolta a liverpooli csapatot, amely a második félidőben mindent megtett a fordításért, de nem tudott gólt lőni, a londoni együttes pedig Willian 94. percben lőtt góljával eldöntötte a meccset.

Premier League, 2013/14-es szezon, 36. forduló:
Liverpool-Chelsea 0-2 (0-1)
Liverpool: Mignolet - Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan (Iago Aspas, 81.) - Gerrard, Allen, Lucas Leiva (Sturrdige, 58.) - Sterling, Suárez, Coutinho. Vezetőedző: Brendan Rodgers
Chelsea: Schwarzer - Azpilicueta, Kalas, Ivanovic, Cole - Obi Mikel, Matic, Lamprad - Szalah (Willian, 60.), Ba (Fernando Torres, 84.), Schürrle (Cahill, 77.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerzők: Ba (45+3.), Willian (90+4.)

A találkozó után a Manchester City mérkőzése következett. Manuel Pellegrini csapata magabiztos győzelmet aratott a Crystal Palace otthonában, ezzel pontszámban behozta a Liverpoolt, és jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán. Az elszalasztott lehetőség annyira megviselte a Liverpool játékosait, hogy egy héttel később háromgólos előnyt adtak le a Crystal Palace otthonában, ezzel pedig lemondhattak a bajnoki címről.

Nem félek semmiféle kritikától vagy piszkálástól. Félre ne értsenek: ez megölt engem. Belülről megölt, és ez jó ideig így lesz. Az lett volna a hab a tortán, ha behúzzuk a bajnoki címet, akkor minden álmom teljesült volna a Liverpoollal" – nyilatkozta Steven Gerrard, aki Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, FA-kupát, Ligakupát is nyert a Vörösökkel, de a Premier League-ben csak két második hely jött össze neki.