Társoldalunk:

Hamarosan újraindulhat több európai focibajnokság is

2020.04.28. 15:21

A cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban május végén, míg Oroszországban egy hónappal később folytatódhatnak a küzdelmek.

A tervek szerint május 25-én folytatódhat a játék a cseh labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályában, a befejezés pedig júliusra várható. A klubok május 12-én egyeztetnek ismét az újrakezdésről, de az már most biztosnak tűnik, hogy a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendeznék. A Fortuna Ligában hat forduló van hátra az alapszakaszból, amelyet a rájátszás követ.

Az orosz labdarúgó-élvonal vezetői előterjesztették tervüket a megszakított szezon folytatására. Reményeik szerint június 21-én vagy egy héttel később rendezhetnek ismét mérkőzéseket a Premjer Ligában, amelyben március 16. óta szünetel a küzdelem. A korábbi kezdés esetén az első két fordulót két hét alatt pótolnák, majd áttérnének a heti kétmérkőzéses rendszerre. A 28-ai kezdés során viszont már az első hétvége után jönnének a duplameccses hetek. Arról még nem született egyezség, hogy mikortól kezdődhetnek el az edzések, illetve a légiósok milyen egészségügyi feltételek teljesítése esetén térhetnek vissza állomáshelyükre. Abban sem állapodtak meg, hogy a találkozókat nézőkkel vagy zárt kapuk mögött rendezzék meg. A 16 csapatos bajnokságból nyolc forduló van hátra.

Hamarosan újraindulhat több európai focibajnokság isForrás: Sputnik/Alexander Galperin

A Dél-koreai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy közel kéthónapos csúszással, május 9-én kezdetét veszi az országos kupasorozat, amely eredetileg március 14-én indult volna. Az első fordulóban 32 amatőr és félprofi klub lép pályára, nézők nélkül. A küzdelmekbe később kapcsolódnak be a magasabb osztályban játszó csapatok. A sorozat második fordulóját június 6-án, a negyeddöntőt július 29-én, míg az elődöntőket október 28-án rendezik. Az oda-visszavágós döntőnek egyelőre nem jelöltek ki időpontot. A kupasorozat csúsztatott rajtjára egy nappal a 12 csapatos élvonalbeli bajnokság indulását követően kerül sor, amelynek közvetítési jogait tíz, főként ázsiai és európai műsorszolgáltatónak adták el.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség elnöke, Claudio Tapia közölte, hogy csak a maximális biztonság megléte mellett szabad folytatni a küzdelmeket, amikor a hatóságok megengedik.

"Ha csak januárban tudunk játszani, hát akkor fogunk" - fogalmazott. Az élvonalbeli bajnokságban - amelyet március közepén állítottak le - a Boca Juniors vezet 23 meccsen szerzett 48 ponttal, a River Plate-nek 47, a harmadik Vélez Sarsfieldnek 39 pontja van.