Vágólapra másolva!
Edouard Philippe francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/20-as idényét.

A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem lehet folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt labdarúgószezont sem. Ebben az esetben a 12 pontos előnnyel éllovas Paris Saint-Germain tekinthető bajnoknak.

A L'Équipe azt írta, hogy a Ligue 1 és a Ligue 2 eredményeit törlik, szeptemberben pedig megkezdődik a 2020/2021-es szezon.

A március közepe óta szünetelő Ligue 1 egyelőre nem reagált Philippe bejelentésére. Az idényből még tíz forduló lenne hátra, és korábban úgy hírlett, hogy június közepén folytatódhatnak a küzdelmek. Az idő előtti befejezés súlyos anyagi terheket ró a klubokra, a jegybevételek és a szponzori támogatások mellett az egyesületek összesen 100 millió eurónyi tévés jogdíjtól eshetnek el.

Neymaréknak úgy tűnik, csak a Bajnokok Ligája marad Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A miniszterelnök közölte, hogy szeptemberig nem rendezhetők ötezer főnél több embert érintő sportesemények. A Tour de France rajtját április közepén augusztus 29-re halasztották, de a bejelentett korlátozás alapján a szervezőknek még későbbre kell tolniuk a francia kerékpáros körversenyt. A világ leghíresebb viadalán csak a mezőny, a csapatok, a kísérők, a tisztségviselők, újságírók és biztonságiak összlétszáma meghaladja - nézők nélkül is - az ötezer főt.

A francia labdarúgó-bajnokság lehet az első topliga, amit lefújnak a koronavírus-járvány miatt. Korábban már Belgiumban és Hollandiában is véget vetettek a szezonnak, Portugáliában pedig szintén kedden várható döntés.