Társoldalunk:

Legkorábban május 23-án indulhat újra az NB I

2020.04.30. 21:02

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Brain Bar rendezvénysorozat keretei között adott videointerjúban vázolta fel a magyar élvonalbeli futballbajnokság újraindításának lehetséges időpontjait.

A szövetség április 21-én újraválasztott elnöke már az MLSZ közgyűlése után elmondta, hogy amennyiben a magyar kormány enyhít a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedéseken, úgy a rendeletet követően leghamarabb 20 nappal kezdődthet újra az NB I. A kormány tájékoztatása szerint május 4-től változnak, azaz enyhülnek a szabályok, ami a sportra is vonatkozik, május 4-től például elkezdődhetnek a csapatsportok közös edzései. 

"Ha lehetővé teszik, akkor elkezdjük a bajnokságot, az MLSZ elnöksége erről korábban állást is foglalt, és erről tájékoztatta a csapatokat is. A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére" – idézi a Nemzeti Sport Online Csányi Sándort, aki hangsúlyozta, hogy egyelőre várják az állami szabályozás hivatalos leiratát.

A MOL Fehérvár (a képen Elek Ákos 6-os számmal) és a Ferencváros (a képen Varga Roland 97-es számmal) tovább harcolhat a bajnoki címértFotó: Koncz Márton - Origo

Csányi Sándor szerint az NB I és az NB II csapatai rendelkeznek olyan infrastruktúrával, amire támaszkodva megteremthetők az újrakezdés feltételei (mérkőzések előtti tesztelés, esetleges fertőzöttek elkülönítése, további egészségügyi előírások betartása), ám a tesztelés jelentős költségeit elő kell teremteni. Az MLSZ-elnök szerint a bajnokság újraindulása ebből a szempontból is fontos, hiszen ez esetben befolynak a klubokhoz a teljes idényre szóló szponzori pénzek.

A beszélgetés leírata ide kattintva olvasható az NSO-n.