Vágólapra másolva!
2005. május 1-én, napra pontosan 15 évvel ezelőtt a 18. életévét még be sem töltő Lionel Messi megszerezte első gólját az FC Barcelona csapatában. Ezt a találatot azóta még további 626 követte, mellé pedig minden lehetséges trófea, és hat Aranylabda is bekerült az argentin támadó vitrinjébe.

2005. május 1-én az FC Barcelona majális gyanánt az Albacete elleni bajnokival szórakoztatta a munka ünnepén a Camp Nouba kisereglett szurkolókat. A mérkőzés 88. percében pedig történelmi eseménynek lehettek szemtanúi a szerencsések.

Rajtam az utódom: Ronaldinho és Lionel Messi legendás gólöröme Forrás: MEXSPORT/Bernardo De Niz

Lionel Messi a 87. percben csereként léphetett pályára, egy perccel később máris pazar átadás érkezett a lábára Ronaldinhótól, amit elegánsan a kapuba is emelt. Azonban a játékvezető les címén – helyesen – nem adta meg a gólt. Még a vendégek kapusa, Raul Valbuena is együttérzően búbolta meg a tinédzser támadót. Egy perccel később azonban a brazil és az argentin lemásolta az előző akciót: hasonló passz után hasonló befejezés, és ebbe már nem lehetett belekötni – 2005. május 1-jén megszületett Lionel Messi első gólja a Barcelona felnőtt csapatában, és ahogy mondani szokás: a többi már történelem.

Lionel Messi 17 éves 10 hónapos és 7 napos korában minden idők legfiatalabb barcelonai focistája lett, aki gólt tudott lőni a spanyol bajnokságban.

Messi az elmúlt 15 évben 10-szer nyert spanyol bajnoki címet, hatszor Király-kupát, hétszer spanyol Szuperkupát, négyszer Bajnokok Ligáját, háromszor Európai Szuperkupát és szintén háromszor klubvilágbajnokságot. A hat Aranylabda mellett hatszor nyerte meg az Európai Aranycipőt is.