Harmadszor nyerte meg a madridi ATP-tornát Andy Murray

Nadal vs Khachanov Davis Cup in Madrid, Spain TENNIS murray Spo great britain madrid griekspoor tie break DAVIS CUP Spain netherlands
Madrid Spain; 20/11/2019.- Andy Murray (picture) of the Great Britain national team vs Tallon Griekspoor of the Netherlands national team in the Davis Cup of tennis held at the Magic Box in Madrid. Murray 6-7, 6-4 y 7-6 tie break. Photo: Juan Carlos Rojas/Picture Alliance | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A brit Andy Murray nyerte meg a virtuális madridi teniszversenyt, miután a döntőben legyőzte a belga David Goffint.

A korábbi világelső skót teniszező, aki hosszú kihagyás után 2019 nyarán tért vissza a pályára 7-6 (5)-ra győzte le a világranglistán jelenleg 10. belga Goffint.

A Mutua Madrid Open a profi teniszezőket tömörítő ATP "hivatalos" virtuális tornája volt, amit PlayStation 4 eszközökkel játszottak. Murray megdolgozott a sikerért, volt, hogy cserben hagyta a wi-fi kapcsolata, kétszer kellett adogatnia, hogy meccsben maradjon, a rövidítésben pedig 5-4-re vezetett Goffin, mielőtt a skót zsinórban három pontot szerzve megnyerte volna a mérkőzést.

A tornára 16 játéost hívtak meg, és még pénzdíj is volt, az indulók között 150 ezer eurót osztottak szét. Murray nem fogja megtartani a ráeső részt, inkább fele-fele részben szétosztja a ranglista végén álló, és anyagi gondokkal küzdő teniszezőket segítő alapítvány, valamint a brit egészségügyi szolgálat, a HNS között.

A nők ugyanilyen versenyét az a holland Kiki Bertens nyerte, aki idén címvédőként állhatott volna rajthoz Madridban. A döntőben a francia Fiona Ferrót győzte le.

Ez volt Murray harmadik madridi győzelme, miután 2008-ban és a 2015-ben is győzni tudott a spanyol fővárosban. A sérüléseit megelőzően legutóbb 2019 novemberében tudott tornát nyerni, akkor az ATP250 sorozatba tartozó European Opent nyerte meg Antwerpenben.