Puskás Ferenc emléke előtt tiszteleg a népszerű spanyol napilap

Puskás Ferenc labdarúgó
Vágólapra másolva!
Puskás Ferenc emléke előtt tiszteleg a spanyol konzervatív napilap, az ABC - fedezte fel a Nemzeti Sport Online a napokban.

A terjedelmes cikk arról szól, miként született újjá Spanyolországban minden idők legjobb magyar futballistája.

- írja Tomás González Martín az abc.es oldalon szerdán megjelenő cikke bevezetőjében kissé elnagyoltan, hiszen Puskás nem szökött sehonnan, hanem érvényes útlevéllel hagyta el az országot 1956. november 1-jén a Budapesti Honvéd csapatának tagjaként, a Bilbao elleni BEK-mérkőzésre készülve.

Puskás Ferenc (jobbra) 31 évesen kezdte madridi pályyafutását Forrás: AFP

Puskás már szemmel is jól látható súlyfelesleggel érkezett meg az Ibériai-félszigetre, azonban ez sem akadályozta meg őt abban, hogy páratlan képességeinek köszönhetően a Real Madrid korszakos játékosa legyen. Ugyanakkor ennek köszönhette új beceneveit is:

„Ezért becézték Canonazónak (nagyjából Ágyúdörgés) vagy Canoncitónak (Ágyúcskának).

A túlsúlya ellenére tíz méteren fantasztikusan sprintelt, a lövőereje pedig a valaha látott legjobb volt a futballtörténelemben" - írja a lap.

- olvashatjuk, miközben az írás sajnos nem tér ki Östreicher Emil szerepére, aki elnöki tanácsadóként beszélte rá Bernabéut Puskás szerződtetésére.

Arról, hogyan sikerült magát elfogadtatnia a spanyol fővárosban, valamint arról, hogy hány rekordot adott át a múltnak a Realhoz 31 évesen aláíró legenda, ide kattintva olvashatnak.