Társoldalunk:

Az új szövetségi kapitány támogatását szorgalmazza a Brighton szélsője

2020.05.03. 08:26

Alireza Dzsahanbahs, az angol élvonalbeli Brighton iráni szélsője felszólította honfitársait, hogy támogassák Dragan Skocicot, a labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát.

"Itt az idő, hogy támogassuk Skocicot, mert szerintem jól ismeri a futballunkat és a játékosokat. Motiváltan és nagy lelkesedéssel látja el feladatát, ezért pozitív képet kellene mutatnunk róla" - szögezte le az ötvenszeres válogatott játékos.

Dzsahanbahs azért beszélt a horvát szövetségi kapitányról, mert a közelmúltban felröppent a hír, miszerint az iráni szövetség tárgyalásokat folytatott az olasz Andrea Stramaccionival a posztról.

Dragan Skocic itt még a szaúdi al-Nasszer csapatának edzőjekéntForrás: AFP/Karim Jaafar

"Jelenleg érzékeny helyzetben vagyunk, mindannyiunknak támogatnia kell az edzőnket és a csapatunkat. Nagyon fontos az egység, hogy teljesítsük a feladatunkat, és a következő fordulóba jussunk" – mondta a Premier League-ben szereplő labdarúgó. Hangsúlyozta: a találgatások helyett a közelgő mérkőzésekre kell összpontosítaniuk.

Az irániak a 2022-es katari világbajnokság ázsiai selejtezősorozatában Hongkonggal, Kambodzsával, Bahreinnel, valamint Irakkal találkoznak, és mind a négy meccset meg kell nyerniük, hogy legyen esélyük a továbbjutásra.

Az 51 éves Dragan Skocicot február elején nevezték ki, de a csapat még egyetlen mérkőzést sem játszott az irányításával.