Elképzelhető, hogy Ausztráliában fog befejeződni a Premier League-idény

Apartment building ARCHITECTURE AUSTRALIA BUILDING CITY Day DWELLING financial district High Angle View HORIZONTAL No People OCEANIA Outdoors PARK Perth skyline SKYSCRAPER Western Australia
Australia, Western Australia, Perth, city skyline from Kings Park, late afternoon
Vágólapra másolva!
Ausztráliában játszhatják le az angol labdarúgó Premier League 2019/20-as bajnoki idényéből még hátralevő mérkőzéseket a The Sun értesülése szerint.

A londoni lap úgy tudja, a nyugat-ausztráliai Perth lenne a színhely, ahol ideális az idő, minimális a koronavírussal fertőzöttek száma, nem mellesleg négy nagy stadion áll rendelkezésre a maradék program lebonyolítására, s adott esetben a tévéközvetítéssel sem lesz gond.

A kétmilliós ausztrál város azt követően került a képbe, hogy a PL-klubok pénteki videokonferenciáján közös álláspontra jutottak a felek: csak semleges pályákon lehet befejezni a bajnoki küzdelmeket.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos - rögzítették a tanácskozáson.

Hivatalos döntés a folytatásról még nincs, az élvonalbeli kluboknál a tervek szerint május 11-től kezdődnek újra az edzések.

(Címlapi kép: Perth látképe, Forrás: hemis.fr via AFP/BIBIKOW Walter / Hemis.fr/Bibikow Walter / Hemis.Fr)