Vágólapra másolva!
A koronavírus miatt rendhagyó átigazolási szezonra készülhetnek a labdarúgás szerelmesei, hiszen egyelőre nem tudni, hogy az egyes bajnokságok folytatódnak-e, és ha igen, milyen forgatókönyv szerint, ez pedig természetesen a transzferablak nyitását, illetve zárását is befolyásolhatja. A gazdasági válságra, valamint a nehéz pénzügyi helyzetre való tekintettel alighanem a csapatok sem fogják két kézzel szórni a pénzt, felértékelődhetnek tehát azon "szabadügynökök", akiket lejáró szerződésük miatt ingyen csábíthatnak magukhoz. Márpedig a nyáron több világsztár is megszerezhető, összegyűjtöttük a legnagyobb neveket.

Vérmérséklete, habitusa és "szerénysége" miatt ki mással kezdhetnénk a felsorolást, mint az örökifjú Zlatan Ibrahimoviccsal?

Bár a svéd támadó októberben a 39-et is betölti, így nem a jövő embere, néhány szezon még egészen biztosan van a lábában.

Ám nem úgy tűnik, hogy azokat az évek óta sínylődő, és a gödörből kimászni még Ibrával is képtelen AC Milannál képzeli el, a hírek szerint ugyanis nem tervezi meghosszabbítani kontraktusát a piros-feketékkel.

Egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását Zlatan Ibrahimovic Forrás: AFP/Marco Bertorello

Nem telt el úgy átigazolási időszak, hogy

Edinson Cavanin szóban ne adott volna túl a Paris Saint-Germain, a pletykák ellenére azonban az uruguayi valahogy mindig a PSG-nél maradt.

Most nyáron van talán a legkisebb esély minderre, hiszen a 33 esztendős csatár is ingyen igazolhatóvá válik július 1-től. Diego Simeone és az Atlético Madrid télen még pénzt is kínált érte, a párizsiak azonban elutasították az ajánlatot, és nem engedték el a támadót - nyáron viszont már nem szólhatnak bele a klubváltásba, így Cavani minden bizonnyal elhagyja majd Thomas Tuchel együttesét. A német szakembernek azonban vélhetően nemcsak az ő pótlását kell majd megoldania,

a belga Thomas Meunier, és a francia Layvin Kurzawa szerződése is lejár június végén.

A 28 és a 27 éves bal-, illetve jobbhátvéd népszerű célpont lehet a csapatok körében a nyáron, a vb-bronzérmes Meuniert leginkább Ancelotti Evertonjával, míg Kurzawát az Arsenallal és a Juventusszal hozták szóba.

Thiago Silva kontraktusa is csak június 30-ig szól,

a középhátvéd helyére azonban a vezetőség már kinézte a Barcelonában mellőzött Samuel Umtitit, így hiába maradna a Parc des Prince-ben a 35 éves brazil, könnyen lehet, hogy ajtót mutatnak neki.

Thiago Silva és Edinson Cavani kéz a kézben távozhat a nyáron Párizsból Forrás: DPPI via AFP/Stephane Allaman

David Silva már az idény elején jelezte a City vezetőségének, hogy nem hosszabbít,

így a 2019/2020-as évad lesz az utolsó számára Manchesterben. A 10 szezon után távozó 34 éves spanyolnak az Egyesült Államokból, Katarból és Japánból is vannak ajánlatai, ám a játékmester korábban úgy nyilatkozott, hogy szeretné a szülőföldjén, a Kanári-szigeteken befejezni a pályafutását, mégpedig a Las Palmas csapatában.

Maradjunk Angliában: a Chelsea két korábban meghatározó, mára azonban egyre inkább Lampard fiatalításának áldozatául eső szélsőjét veszítheti el:

a következő Premier League-szezonban aligha láthatjuk már a londoniak kék mezében a Willian-Pedro párost.

A brazil azonban könnyen lehet, hogy marad az angol fővárosban, Mikel Arteta ugyanis szeretné az Arsenalhoz csábítani, de a Liverpool és a Barcelona is felmerült már a dús hajú támadó esetleges következő állomásaként. Bár spanyol csapattársát Angliából kisebb együttesek már megkörnyékezték, Pedrót az AS Roma, és korábbi csapata, a Barcelona is szívesen látná a soraiban, a legutóbbi hírek szerint pedig David Beckham klubja, az Inter Miami is szeretné a tengerentúlra csábítani.

Willian (b) és Pedro felett alighanem eljárt az idő a Stamford Bridge-en Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ha már a Chelsea szóba került, egy esetleges ingyen érkező futballista Lampard listáján is szerepel, méghozzá

a vb-bronzérmes Dries Mertens, akit a belga menedzsere szerint az angol vezetőedző naponta próbál győzködni telefonon, hogy Nápolyból a Stamford Bridge-re tegye át a székhelyét.

Egy belga támadóról, bizonyos Eden Hazard-ról csodálatos emlékei lehetnek a szurkolóknak, akik így vélhetően annak ellenére is örülnének Mertens érkezésének, hogy május 6-án ünnepli 33. születésnapját. Gennaro Gattuso egyébként még egy kulcsemberét elveszítheti, bár a hírek szerint a spanyol José Callejón hajlik a hosszabbításra, és Nápolyban szeretné befejezni a pályafutását.

Jan Vertonghen viszont korántsem biztos, hogy marad a Tottenhamnél, ráadásul a belga hátvédnek szép számmal akadnak kérői is - a szigetországi érdeklődéseken (Chelsea, MU, Liverpool) túl Antonio Conte is szívesen látná őt az Interben.

És hogy a Bundesliga se maradjon ki a szórásból:

a Borussia Dortmundnál egyre inkább kegyvesztetté váló Mario Götze is elérhető lesz a csapatok számára a nyáron.

A még mindig csak 27 éves, a 2014-es világbajnoki döntőben győztes gólt szerző játékosban egyértelműen megvan a potenciál, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen, sérülékenysége azonban elijesztheti a topcsapatokat.