Elkezdődött a labdarúgók tesztelése a La Ligában

MESSI, Lionel
Barcelona, 2020. május 6. Lionel Messi, a spanyol bajnok FC Barcelona argentin játékosa koronavírus-tesztelésre érkezik a klub Joan Gamper Sportközpontjába, Barcelonában 2020. május 6-án. A felkészülés újrakezdésének első fázisában a futballisták az egészségügyi ellenőrzés kedvező eredményei nyomán láthatnak hozzá az egyéni edzésekhez fizioterapeuták felügyelete mellett. MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia
Vágólapra másolva!
Elhagyhatták szerdán a házi karantént a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubok játékosai, akik szerdán csaknem két hónap szünet után térhettek vissza csapatuk edzőközpontjába, ahol a koronavírustesztet is elvégzik rajtuk.

A La Ligában szereplő egyesületek többsége arról számolt be, hogy a szerdai programban általános orvosi vizsgálat is szerepel, valamint az edzőkön és a szakmai stáb fontosabb tagjain is elvégzik a koronavírustesztet. A címvédő FC Barcelona, illetve a Real Madrid legtöbb játékosa szintén elmehetett csapatának edzőközpontjába, ahova a madridi As című napilap értesülései szerint a Real futballistáinak nagy többsége arcmaszk nélkül érkezett.

Azt még nem lehet tudni, hogy a tréningeket mikor kezdhetik el újra az együttesek, de a liga vezetése a folytatásra négy szakaszból álló tervet készített, és ebben az szerepelt, hogy a jövő héten - az adott tartományban lévő járványhelyzettől függően - az edzőközpontok már kinyithatnak.

A spanyol élvonal küzdelmei a járvány miatt március 12-én álltak le. A 38 fordulóból 27-et bonyolítottak le, a folytatást június elejére tervezik. Spanyolországban eddig több mint 220 ezer megbetegedést és 26 ezer halálos áldozatot regisztráltak a koronavírus-járvány következtében.