Társoldalunk:

Az Aston Villa vezetője szerint nincs forgatókönyv a folytatásra a PL-ben

2020.05.07. 11:30

Az Aston Villa ügyvezető igazgatója szerint bár a labdarúgó Premier League elkötelezett a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt idény befejezésével kapcsolatban, egyelőre "a közelében sincs" a megoldásnak.

A 20 élvonalbeli klub abban állapodott meg, hogy lehetőség szerint júniusban, "engedélyezett semleges helyszíneken" újraindítja a szezont, de a liga addig nem tehet konkrét lépéseket, amíg a kormány nem enyhít a korlátozásokon.

"A közelében sem vagyunk annak, hogy megtaláljuk a hátralévő mérkőzések lebonyolításának formáját - mondta a The Timesnak Christian Purslow. - Úgy tudom, a kormány nagyon szeretné, ha folytatódna a bajnokság. Én is azon a véleményen vagyok, hogy be fogjuk fejezni az idényt, a kérdés pedig nem az, hogy ha, hanem hogy mikor és hogyan."

Az Aston Villa jelenleg az utolsó előtti helyen áll a PL tabelláján, Purslow pedig korábban azt mondta, a kiesés "200 millió fontos katasztrófát" jelentene bármelyik klubnak.

"Igen, természetesen a saját egyesületem érdekeit kell szem előtt tartanom, de a 20 klub együttes feladata, hogy megoldást találjon a mostani helyzetre. Ez lehet, hogy messze nem lesz tökéletes, de legalább lehetőséget ad arra, hogy befejezzük a bajnokságot" - tette hozzá az Aston Villa vezetője.