A koronavírus a gólörömöt is megváltoztatja a fociban

Training FC Bayern Munich in Corona times. Erste Liga jersey 19 professional footballer GAME season 2019 DFL database excitement 20 men Bundesliga pandemic spreading corona crisis 1st league 2020 league game SOCCER PLAYER club jersey club dress club socce
Thomas MUELLER (MULLER, FC Bayern Munich) cheers after a goal, hi: Thiago ALCANTARA (FCB), Leon GORETZKA (FC Bayern Munich), action. FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on May 6th, 2020 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az eddigiektől eltérő gólörömre is számít a Bundesliga jövő szombaton elrajtoló folytatásában Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke.

"Remélem, a játékosok mindenre gondolnak, és már gyakorolják a koronás gólörömöt, egymástól megfelelő távolságra" - mondta tréfásan a DFL vezetője, hozzátéve, természetesen a csapatok maguk döntik el, hogy milyen formában ünneplik meg a gólokat.

Seifert kifejtette, a labdarúgásban eleve nem alkalmazható a lakosságtól a koronavírus-járvány miatt elvárt távolságtartás.

"A meccseken és az edzéseken is van kontaktus a futballisták között, úgyhogy a gólörömből is marad a nagy választék a játékosok számára" - jelentette ki.
Az angol szövetség ugyanakkor nem ennyire megengedő, mivel szigetországi sajtóértesülések szerint a Premier League újraindulása után 12 hónapig nem szabad majd csoportosan ünnepelni a gólokat, mint ahogy mezt cserélni, köpködni és italt megosztani sem.