Társoldalunk:

A Bayern München edzője szerint mindenki nulláról indul a Bundesligában

2020.05.08. 21:32

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője szerint minden csapat nulláról indul majd, amikor a kényszerszünetet követően folytatódik a német labdarúgó-bajnokság.

"Ami eddig történt ebben a szezonban, már nem számít, nincs jelentősége. Mindenki a nulláról indul" - vélekedett a címvédő és listavezető müncheniek szakvezetője. Hozzátette, rendkívül különlegesek lesznek a zárt kapus mérkőzések, de el kell fogadni a körülményeket.

A Bayern München kilenc fordulóval a vége előtt négy ponttal vezet a Borussia Dortmund előtt. A március közepe óta szünetelő Bundesliga május 16-án folytatódik. Számos kollégájához hasonlóan Hansi Flick is több időt szánt volna a felkészülésre az újrakezdés előtt, hiszen a teljes létszámú csapatedzések csak ezen a héten indultak.

Hangsúlyozta, mindenkinek be kell tartania a hatóságok szigorú higiéniai és biztonsági szabályait, hiszen ezzel igazolhatják a folytatást engedélyező, szerdán megszületett politikai döntés helyességét.

A Bayern München edzője, Hansi Flick szerint mindenki nulláról indul a BundesligábanForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A Werder Bremen vezetőedzője, Florian Kohfeldt elmondta, csapata mostantól nem az edzőpályán, hanem a stadionban gyakorol, hiszen így "mindig ugyanabban a hangulatban edzhetünk, ami a mérkőzések napján fogad minket". Hasonlóan gondolkodik Hansi Flick, valamint Julian Nagelsmann, a harmadik helyezett RB Leipzig trénere is.

A Bayern csatára, Thomas Müller szerint a szurkolók hiánya nem befolyásolja a játékosok ambícióit a zárt kapus találkozókon.

"Az a csapat lesz előnyben, amely a leggyorsabban és a legjobban elfogadja az új körülményeket" - vélekedett.

Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) ügyvezető igazgatója elismerte: tudják, hogy a játékosok és az edzők számára is megterhelő lesz két hónap szünet után kilenc fordulót lejátszani másfél hónapon belül. Hozzátette, a futballisták valóban hajlamosabbak lehetnek a sérülésekre, ezért minden klubnak azt tanácsolják, tervezzenek minél bővebb játékoskerettel.