Társoldalunk:

A FIFA jóváhagyta, hogy a csapatok meccsenként ötöt cserélhetnek

2020.05.08. 16:51

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ideiglenesen engedélyezte a mérkőzésenkénti öt cserét csapatonként.

A FIFA a pénteki közleményében felhívta a figyelmet: az intézkedés amiatt vált szükségessé, hogy a világjárvány miatt összesűrűsödött szezon végi programot szakmailag kezelni lehessen, és ezzel is védjék a futballisták egészségi és fizikai állapotát. Kiemelték: az ideiglenes szabály bevezetéséről mindenhol az aktuális sorozat szervezőinek kell dönteniük, és minden olyan sorozatra érvényes, amely idén ér véget.

A FIFA jóváhagyta, hogy a csapatok meccsenként ötöt cserélhetnekForrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A szervezet hozzátette, a játék zavartalan lebonyolítása érdekében a csapatoknak maximum három idősáv áll rendelkezésükre a cserékre, plusz a szünet.

A magyar szövetség (MLSZ) már kedden bejelentette, hogy a márciusban félbeszakadt tavaszi idény május 23-án kezdődő pótlása során meccsenként öt játékost cserélhetnek majd az együttesek.

A FIFA pénteken azt is bejelentette, hogy a videobírót (VAR) használó versenysorozatok illetékesei szabadon dönthetnek a technológia további alkalmazásáról az idény folytatásában. Az olasz játékvezetők testülete áprilisban közölte, hogy veszélyesnek tartja a VAR használatát, mivel az ellenőrzéssel megbízott szakemberek gyakran zsúfolt körülmények között dolgoznak.