Akár 50 focista is megtagadhatja az újrakezdést a Premier League-ben

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - SWANSEA CITY v LIVERPOOL ANGLETERRE BARCLAYS CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP CITY ENGLAND FOOT FOOTBALL LIVERPOOL PREMIER LEAGUE Soccer SPORT SWANSEA SQUARE FORMAT
The Nike Ordem match ball with Premier League logo during the Barclays Premier League match between Swansea City and Liverpool played at the Liberty Stadium, Swansea, England, on May 1, 2016 - Photo Kieran McManus / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Az angol Premier League vezetői szerint a labdarúgók közül sokan ellenzik a futballbajnoki idény folytatását, és az újrakezdés helyett a mielőbbi szezonzárást szorgalmazzák.

A Daily Mirror angol lap információi szerint akár 50 futballista - klubonként két-három játékos - azon az állásponton van, hogy az intézkedések ellenére sem biztonságos a visszatérés, és edzésre, valamint mérkőzésre sem tartja alkalmasnak a körülményeket. A lap úgy tudja: a klubok most attól tartanak, hogy ezeknek a játékosoknak a félelme és távolmaradása rendkívül megnehezíti az újrakezdést a PL-ben.

Akár 50 focista is megtagadhatja az újrakezdést a Premier League-ben Forrás: DPPI via AFP/Kieran Mcmanus

A bajnoki küzdelmeket a koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel, és a klubok jelenleg várakozó állásponton vannak, a folytatást illetően a kormányzat hivatalos igenjére várva. A PL 2019-20-as idényéből 92 meccs van vissza, és az újrakezdésről mielőbb dönteni kell, hogy lejátszható legyen valamennyi mérkőzés.

Nagy-Britannia a pandémia által leginkább sújtott európai országok egyike, eddig több mint 212 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma meghaladja a 31 ezret.