Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után a címvédő Ferencváros labdarúgócsapata 4-1-re verte az első felkészülési mérkőzésén az NB I-be visszajutó MTK-t. 

A Ferencváros a Dibusz - Botka, Blazic, Leandro, Civic - Haratin, Somalia - Isael, Skvarka, Lodico - Boli tizeneggyel vágott neki az összecsapásnak. A fradi.hu beszámolója szerint

a 8. percig kellett várni az első gólra

, amikor Isael sarokkal hozta nagyszerű helyzetbe Lodicót, aki nagyon higgadtan jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Két perccel később már kétgólos volt a címvédő előnye: Botka jobb oldali beadására Skvarka érkezett remekül, és a jobb alsó sarokba fejelt (2-0).

A Fradi a megnyugtató előny birtokában sem áll le, ennek eredményeképpen a 29. percben újabb gólt szerzett: Isael tartotta meg remekül a labdát, majd szépen passzolt Somaliahoz, aki megindult a labdával, majd nagyszerű labdát adott Skvarkának, aki elfektette a kapust, majd az alapvonalról nagyon higgadtan passzolt Bolihoz, aki nem hibázott (3-0).

A 31. percben pedig már 4-0 volt az állás, Boli nagyszerű labdáját követően Botka került ziccerbe, és a bal alsó sarokba lőtt.

A Ferencváros legyőzte az MTK a két csapat felkészülési mérkőzésén Forrás: fradi.hu

A második félidőre sort cserélt Szergej Rebrov, a Gróf - Lovrencsics, Otigba, Frimpong, Heister - Sigér, Csonka - Zubkov, Vécsei, Tokmac - Sihnevich csapat lépett pályára. Ennek az együttesnek már nem ment annyira jól,

az 58. percben szépített is az MTK: bal oldali szögletet követően Baki fejelt a jobb alsó sarokba (4-1).

A folytatásban két nagy ziccert is kialakított az MTK, de Gróf bravúros védéseket mutatott be, így maradt az FTC háromgólos előnye. A hátralévő időben pedig újabb gól nem esett, így a hosszú kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a pályára Szergej Rebrov csapata.

Felkészülési mérkőzés:

Ferencváros-MTK Budapest 4-1 (4-0)
G.: Lodico (8.), Skvarka (10.), Boli (29.), Botka (31.), ill. Baki (58.)

FTC 1. félidő: Dibusz - Botka, Blazic, Leandro, Civic - Haratin, Somalia - Isael, Skvarka, Lodico - Boli
FTC 2. félidő: Gróf - Lovrencsics, Otigba, Frimpong, Heister - Sigér, Csonka (Ramadan, 85.) - Zubkov, Vécsei, Tokmac - Sihnevich
MTK: Varga - Fülöp, Baki, Pintér, Nagy Zs. - Cseke, Palincsár - Gera D., Bognár, Prosser - Lencse