Társoldalunk:

Őrült tempóban térhet vissza a pályákra a spanyol futball

2020.05.11. 08:20

Javier Tebas, a La Liga elnöke egy vasárnap esti interjúban nagy vonalkban felvázolta a spanyol labdarúgás újraindításának menetrendjét.

A liga elnök elmondta, a korábban felröppent két dátum, azaz június 12. és június 19. közül ő a korábbi időpontot választáná, és tervei szerint aznap, azaz június 12-én egyszerre rajtolna el a spanyol első- és másodosztály is. Az indulás után nem fognak unatkozni a tévénézők, az elnök elmondása szerint ugyanis a rajtot követő 35 napban minden áldott nap lesznek meccsek.

A játékosokat a találkozók előtt 24 órával tesztelik az új koronavírusra. Tebas elmondta, a stadionokban és a pályán szerinte nincs fertőzésveszély, a csapatok tagjai leginkább otthon vannak kitéve a fertőzésnek.

A sportolók és a csapatok múlt héten megkezdhették a közös edzéseket, az első koronavírus tesztek a két osztályban összesen öt pozitív eredményt hoztek. "Ez jobb eredmény, mint amire számítottam" – szögezte le a liga elnöke.

A spanyol élvonal küzdelmei március közepén a 27. forduló után szakadtak félbe, azaz még 11 kör van hátra. Az élen a Barcelona áll 58 ponttal, megelőzve az 56 pontos Real Madridot és a 47 pontos Sevillát.

Több mint 264 ezer esettel Spanyolország a legfertőzöttebb ország Európában, járvány eddig 26 ezernél is több halálos áldozattal járt, az elmúlt hetekben azonban folyamatosan javul a helyzet az országban.