Társoldalunk:

Szoboszlai Dominiktől a hosszú kihagyás után sem pattant el a labda

2020.05.11. 10:05

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott támadója örül, hogy végre úja társak között készülhet, igaz, egyelőre bizonytalan, hogy a pályán fog-e befejeződni az osztrák bajnokság. A csatár, mint a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, nem viselte meg a hosszú kihagyás.

Az osztrák Bundesliga hasonlóan a legtöbb európai bajnoksághoz március elején állt le, a klubok játékosai azóta csak otthon és egyénileg készülhettek. Az új koronavírus okozta járvány miatt bevezetett szigorú korlátozások enyhítésével a futballisták a múlt héten végre visszatérhettek az edzőközpontokba. Mindenki, így a magyar válogatott csatár is abban reménykedik, hogy folytatódhat a bajnokság, de erről egyelőre még nem született döntés.  

Szoboszlai Dominik végre újra a csapattársakkal készülhetForrás: Origo

"Bármi megtörténhet. A következő videokonferencia után bejelenthetik, hogy nem folytatjuk az idényt, és azt is, hogy május végén újraindul a bajnokság. Más kérdés, hogy szerintem senkinek sem lenne jó, ha félbeszakadna a bajnokság, ám ha mégis így döntenek, úgysem tehetünk semmit – mondta a támadó, akinek csapata jelenleg a tabella második helyén áll a LASK Linz mögött.

A kis csoportokban zajló foglalkozásokon olyan elemeket gyakorolnak a játékosok, amelyekhez nincs szükség fizikai kontaktusra. Szobolszlai Dominik mindenkit megnyugtatott, hogy a hosszú kihagyás után is jóban van a labdával.

"Szerencsére erővel bírtam a gyakorlatokat, az egyéni program arra tökéletes volt, hogy szinten tartsuk magunkat. A gyakorlatoknál nem éreztem, hogy elpattanna a labda, vagy ne tudnám átvenni. Hetekig nem értünk labdához, de ezt nem lehet elfelejteni.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el a Nemzeti Sport Online-on.