Vágólapra másolva!
Súlyos agyvérzést kapott Wim Suurbier, az Ajax Amsterdam háromszoros BEK-győztes jobbhátvédje.

A Voetbal International beszámolója szerint a 75 éves legenda április végén kapott agyvérzést, jelenleg az intenzív osztályon kezelik egy amszterdami kórházban.

A 60-szoros holland válogatott játékost korábbi felesége, Maja találta meg, miután napok óta nem reagált a telefonhívásaira.

– nyilatkozta a football-oranje.com-nak a játékos volt felesége, aki elmondta, hogy Suurbiernek jobb oldali agyvérzése volt, és egyelőre nem tudják, hogy meggyógyul-e. – Miután felhívtam a 112-t, két mentőautó és egy rendőrautó érkezett. A koronavírus miatt azonban nem engedték meg, hogy együtt legyünk, de szerencsére már láthattuk"

Wim Suurbier rengeteg trófeát nyert az Ajax csapatával Forrás: AFC Ajax/Twitter

Wim Suurbier 1964 és 1977 között volt az Ajax játékosa. Az amszterdami csapattal hét bajnoki címet, négy kupagyőzelmet, három BEK-et és két európai Szuperkupát nyert. Minden meccset végigjátszott az 1974-es világbajnokságon, ahol ezüstérmes lett a holland válogatottal. Négy évvel később, az újabb második hellyel végződő 1978-as vb-n is pályára lépett négy meccsen.

1977-ben a Schalke csapatához igazolt, egy évvel később pedig a francia Metz játékosa lett. Pályafutása végén az Egyesült Államokban, a Los Angeles Aztecs majd a San Jose Earthquakes csapatainál vezetett le, végül két teremcsapatban, a Golden Bay Earthquakesben és a Tampa Bay Rowdiesban is futballozott.