Vágólapra másolva!
Ryan Giggs, a Manchester United legendája a beIN SPORTS The Champions Club című műsorában beszélt arról, hogy csak négy játékos volt, akikkel Sir Alex Ferguson sosem üvöltözött, és az is kiderült, hogy David Beckhamnek miért kellett távoznia az Old Traffordról 2003 nyarán.

David Beckham 1993 és 2003 között 387 mérkőzésen lépett pályára a Manchester Unitedban, és minden lehetséges trófeát megnyert. Nemcsak Angliában, hanem az egész világon kultikus figurává nőtte ki magát, a sztársága azonban kihatott a személyiségére, és egyre tiszteletlenebb volt a csapat menedzserével, Sir Alex Fergusonnal.

„Egyfolytában vitatkoztak. Minden második héten tőlük volt hangos az öltöző.

A végső lökést az emlékezetes cipős jelenet adta meg, amikor az Arsenal elleni 2003-as elvesztett FA Kupa-meccsen Ferguson fejbe rúgta egy stoplissal Beckhamat. Onnantól kezdve helyrehozhatatlan lett kapcsolatuk" – nyilatkozta Giggs a videóinterjúban.

Giggs és Beckham, a United legendás szélsői Forrás: AFP/Odd Andersen

2003 februárjában a Manchester United az Arsenalt fogadta az Old Traffordon az FA-kupa negyedik fordulójában. A találkozót 2-0-ra megnyerték az Ágyúsok, a lefújás után pedig Ferguson Beckhamet hibáztatta a második bekapott gólért.

Az angol válogatott játékos az önéletrajzi könyvében leírta, hogy a skót szakember már a szezon elejétől kezdve kipécézte magának, és úgy érezte, a bekapott gólhoz semmi köze nem volt, amit azonnal az arcába is vágott.

Természetesen felemelkedett, és elindult felém, de a többi játékos lefogta. Ülj le, mondtam neki, cserbenhagytad a csapatodat. Vitatkozhatsz, amennyit akarsz, de így volt – idézett a Bors a Sir Alex Ferguson vezetés című önéletrajzi könyvéből, amelyben a skót menedzser kitért arra is, hogy pontosan miért rúgta ki Beckhamet. – Abban a pillanatban, amikor egy Manchester United-játékos azt gondolta magáról, hogy fontosabb a menedzsernél, mennie kellett. Azt szoktam mondani: amint a menedzser elveszíti a hatalmát, már nem az övé a klub. Ha a játékosok intézik a dolgokat, és te máris bajban vagy."

David Beckham könnyen meg is vakulhatott volna Forrás: PA

A szezon hátralévő részében Beckham és Ferguson nem voltak beszélő viszonyban, majd a nyári átigazolási időszakban az angol válogatott középpályás 37,5 millió euróért a Real Madridba igazolt. A helyére Ferguson leszerződtetett egy portugál tinédzsert, egy bizonyos Cristiano Ronaldót...