Elmarad a FIFA díjátadó gálája

Horizontal
Nominees for the Best FIFA football player, Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (R) and Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo (L) chat before taking their seats for The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol Marca beszámolója szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél úgy döntöttek, nem rendezik meg 2020-ban a The Best díjátadó gálát.

A FIFA eredetileg szeptemberben, Milánóban rendezte volna a The Best díjátadó gálát, de a koronavírus-járvány miatt az esemény törlése mellett döntöttek. Ez azt jelenti, hogy a FIFA nem választja meg 2020-ban az év legjobb labdarúgóját.

Idén elmeradhat a nagy találkozás Forrás: AFP/Ben Stansall

Gianni Infantino, a szervezet elnöke már a járvány kitörésekor hangsúlyozta, hogy komolyan veszik a helyzetet, több eseményt is elhalasztottak, így az U20-as és az U17-es női világbajnokságot is, a leghamarabbi tervezett esemény az a decemberi klubvilágbajnokság.

A ceremónia halasztása nem tűnik meglepőnek, ugyanis legalább két hónap kiesett a nemzetközi labdarúgás programjából. A The Best gála keretein belül adnák át a Puskás-díjat is, de egyelőre hivatalos tájékoztatás nem érkezett.