Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a Duna-parti sétára vágyó Marco Rossi a szenvedélyről, az NB I újraindulásáról, a válogatottról és Nikolics Nemanja visszatéréséről is beszélt.

Az Olaszországból ötven nap elteltével visszatérő Marco Rossi a Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon hiányzott már neki Magyarország, ahogy a játékosok, a kollégák, a megbeszélések, a szurkolók, a fű illata és persze maga a futball, valamint az azzal járó szenvedély is.

„Miután megérkeztem, nyomban vírustesztnek vetettem alá magam. Az eredményt még nem kaptam meg, de nem aggódom miatta. Nem tapasztaltam magamon a tüneteket, amíg Olaszországban tartózkodtam,

ugyanúgy betartottam az előírásokat, mint azt megelőzően Budapesten. Bármit mutat ki a vizsgálat, az orvos szava szent lesz"

– mondta az olasz szakember. Hozzátette, amint kimehet az utcára, tesz egy sétát a Duna partján, és amikor már azt is lehet, iszik egy finom kávét valahol.

„Jövő héten az NB I és a Magyar Kupa küzdelmei is újrakezdődnek. Csak

a játékosoknak különösen nem. Sokszor a drukkerek jelentik a támaszt, ha ők nincsenek, mankó sincs... Ugyanakkor ahhoz sem fér kétség, hogy jelenleg

a zárt kapus meccsek jelentik az egyetlen felelős opciót"

– mondta Marco Rossi, aki a válogatottról is ejtett szót.

Marco Rossinak harcosokra van szüksége Forrás: AFP/Denis Lovrovic

„Rengeteg meccset elemeztünk, feldolgoztuk a múltat, készültünk a jövőre. Nemcsak az Európa-bajnoki pótselejtezőt, hanem a Nemzetek Ligáját is szem előtt tartottuk, ezért Bulgária, Izland és Románia mellett Szerbiát, Oroszországot és Törökországot is igyekeztünk minél alaposabban feltérképezni. Még

nem értünk a munka végére, ám a nagyját elvégeztük. Már csak azt kellene tudnunk, mikor léphetünk pályára legközelebb"

– árulta el a magyar kapitány, aki szerint csaknem egyévnyi kihagyás után nem lenne jó mindjárt egy sorsdöntő összecsapással kezdeni, így nem tartaná jó ötletnek, ha szeptemberben lenne az Eb-rájátszás.

Marco Rossi Nikolics Nemanja lehetséges visszatérésével kapcsolatosan is megosztotta a gondolatait.

„Nem csak az én véleményem, hogy Magyarországon Niko az elmúlt tíz év legjobb befejező csatára.

A futballban az a szép, hogy mondhat bárki bármit, a számokat nem lehet megváltoztatni. Márpedig a statisztika arról árulkodik, hogy nála több gólt magyar támadó nem szerzett az elmúlt évtizedben. Ha ezek után nem számolnék vele, bűnt követnék el. Tény, volt idő, amikor nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére, de márciusban leültünk, és tiszta vizet öntöttünk a pohárba. Ő nyitott a visszatérésre, én pedig arra, hogy meghívjam. Ha jó formában van, ha látom a szemében a tüzet, köztünk a helye! Ráadásul igazi harcos. A folytatásban harcosokra lesz szükségem, nem „táncosokra" – ha utóbbiakra vagyok kíváncsi, veszek jegyet egy musicalre... Szóval ha Niko ott folytatja, ahol márciusban abbahagyta, a következő kerethirdetésnél minden bizonnyal elhangzik a neve."

A teljes interjú ide kattintva érhető el.