Az Atlético Madridnál 200 millió eurós kiesés is lehet

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, 2020.02.18, kedd
Atletico Madrid's Spanish midfielder Saul Niguez (R) celebrates with teammates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League, round of 16, first leg football match between Club Atletico de Madrid and Liverpool FC at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on February 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Jelentősen megkurtított költségvetéssel kénytelenek számolni az Atlético Madridnál a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt - írta szerdán az AS sportlap a Bajnokok Ligájában érdekelt spanyol futballcsapat kilátásait elemezve.

Jelenleg 500 millió eurós a büdzséje a fővárosi klubnak, de ha az együttes sikertelen BL-szezont zár, akár 200 millióval is csökkenhet a 2020/21-es szezonban rendelkezésre álló pénz. A veszteségek jelentős mértékben abból fakadnak, hogy ha újra is indul a futballszezon, a meccseket akkor is jó ideig zárt kapuk mögött, nézők - így bevétel - nélkül rendezik, mivel pedig a fő jövedelemforrás a televíziós jogokból származik, a közvetítések eddigi elmaradása is súlyos summáktól fosztja meg az Atléticót.
Az AS cikke szerint a válságkezelés részeként az első csapatnál 10 százalékkal már csökkentették a játékosfizetéseket ebben a szezonban, és a következő idényben további 20 százalékos mérséklés várható.