Társoldalunk:

Az angol bíró elismerte, a Real javára hibázott a BL-döntőben

2020.05.14. 23:39

Mark Clattenburg korábban a világ egyik legkeresettebb és legellentmondásosabb játékvezetője volt. Az angol bíró pályafutása során a vb-döntőt leszámítva minden rangos döntőt megkapott, köztük a 2016-os Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája-finálét is. A 45 éves játékvezető a Daily Mailen megjelent jegyzetében elismerte, hogy stábjával hibáztak Sergio Ramos góljánál, és arról beszélt miért nyújtotta ki a nyelvét a színészkedő Pepére.

A találkozó 15. percében Gareth Bale csúsztatását Sergio Ramos kotorta közelről a kapuba, ezzel szerzett vezetést a Real Madrid. A találat azonban lesről született, erről pedig Clattenburg értesült a félidőben. 

Mark Clattenburg kompenzált a 2016-os BL-döntőn?Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

„A szünetben tudatosult bennük, hogy a gól lesről született. Az asszisztensem hibázott. A második félidő elején büntetőt ítéltem az Atlétciónak miután Pepe szabálytalankodott Fernando Torresszel. Pepe dühös volt, és tökéletes angollal azt monda, ez sehol sem tizenegyes. Erre én azt feleltem, az első gólotokat nem kellett volna megadnom. Ezek után csendben maradt" – idézi fel a történteket Clattenburg, aki a 2016 Európa-bajnokság után a Szaúd-Arábiai Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának vezetőjeként dolgozott, manapság pedig a kínai bajnokságban vezet meccseket jó pénzért.

A találkozón történt még egy emlékezetes jelenet. A Real Madrid portugál védője egy szimulálással ki akarta állíttatni az Atlético egyenlítőgóljának szerzőjét, a belga Yannick Carrascót. Clattenburg azonban nem dőlt be a műsornak, inkább kiöltötte a nyelvét a földön fetrengő Pepére.

„Arra gondoltam, hogy lehet egy ekkora ember ennyire puhány? Kétszer is megcsinálta a mérkőzés alatt, így akarta elérni, hogy kiállítsak egy Atlético- játékost. Egy másik játékvezető lehet, hogy elhitte volna, de én elvégeztem a házi feladatomat. És bár fontos, hogy ne ítéljünk meg előre senkit, én pontosan tudtam, milyen Pepe mentalitása, és ez segített abban, hogy tudjam kezelni" – írta Pepéről Mark Clattenburg.

A találkozó végül 1-1-es döntetlennel zárult, a Real Madrid pedig tizenegyespárbajban megnyerte a mérkőzést.