Vágólapra másolva!
Mark Clattenburg korábban a világ egyik legkeresettebb és legellentmondásosabb játékvezetője volt. Az angol bíró pályafutása során a vb-döntőt leszámítva minden rangos döntőt megkapott, köztük a 2016-os Real Madrid-Atlético Madrid Bajnokok Ligája-finálét is. A 45 éves játékvezető a Daily Mailen megjelent jegyzetében elismerte, hogy stábjával hibáztak Sergio Ramos góljánál, és arról beszélt miért nyújtotta ki a nyelvét a színészkedő Pepére.

A találkozó 15. percében Gareth Bale csúsztatását Sergio Ramos kotorta közelről a kapuba, ezzel szerzett vezetést a Real Madrid. A találat azonban lesről született, erről pedig Clattenburg értesült a félidőben.

Mark Clattenburg kompenzált a 2016-os BL-döntőn? Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

„A szünetben tudatosult bennük, hogy a gól lesről született. Az asszisztensem hibázott.

– idézi fel a történteket Clattenburg, aki a 2016 Európa-bajnokság után a Szaúd-Arábiai Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának vezetőjeként dolgozott, manapság pedig a kínai bajnokságban vezet meccseket jó pénzért.

A találkozón történt még egy emlékezetes jelenet. A Real Madrid portugál védője egy szimulálással ki akarta állíttatni az Atlético egyenlítőgóljának szerzőjét, a belga Yannick Carrascót. Clattenburg azonban nem dőlt be a műsornak, inkább kiöltötte a nyelvét a földön fetrengő Pepére.

„Arra gondoltam, hogy lehet egy ekkora ember ennyire puhány?

Kétszer is megcsinálta a mérkőzés alatt, így akarta elérni, hogy kiállítsak egy Atlético- játékost. Egy másik játékvezető lehet, hogy elhitte volna, de én elvégeztem a házi feladatomat. És bár fontos, hogy ne ítéljünk meg előre senkit, én pontosan tudtam, milyen Pepe mentalitása, és ez segített abban, hogy tudjam kezelni" – írta Pepéről Mark Clattenburg.

A találkozó végül 1-1-es döntetlennel zárult, a Real Madrid pedig tizenegyespárbajban megnyerte a mérkőzést.