Tünetmentes a múlt héten pozitív koronavírustesztet adó spanyol kapus

fbl pandemic virus Horizontal
A handout picture released by Real Sociedad FC on May 13, 2020 shows Real Sociedad's Spanish goalkeeper Alex Remiro wearing a face mask as he attends a training session at the Zubieta training ground in Lasarte. - Footballers in Spain have restarted training following the announcement last week of government plan that aims to end quarantine for professional players. (Photo by Manix Diaz de Rada / Real Sociedad FC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HANDOUT / REAL SOCIEDAD /MANIX DIAZ DE RADA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Május 8-án a gyorsteszt pozitív eredményt hozott koronavírusra a Real Sociedad kapusánál, öt nappal később azonban már gyógyultnak mondhatja magát Alex Remiro.

A kapus szerológiai gyorstesztje lett pozitív május 8-án, amit akkor vettek le a játékosoktól, amikor a Real Sociedad újrakezdte az edzéseket készülve a La Liga folytatására. A megbízhatóbb PCR-teszt negatív eredményt hozott, azonban a csapatorvosok úgy döntöttek, hogy a játékosnak izolálnia kell magát, és nem járhat az edzésekre.

Szerdán, május 13-án elvégezték Alex Remirón az újabb teszteket, és ezúttal már mindkét vizsgálat negatív eredményt hozott, az orvosok szerint kizárható, hogy megfertőzze a csapattársait, így visszatérhetett a Sociedad edzéseire.

A La Liga elnökének, Javier Tebasnak a tervei szerint június 12-én folytatódik a spanyol első- és másodosztályú bajnokság. Előbbiből 9 forduló van hátra, és az FC Barcelona áll az élen 58 ponttal, megelőzve az 56 pontos Real Madridot.