Szalai Ádám: Most rajtunk a sor, hogy színt vigyünk az emberek életébe

Szalai Ádám, Mainz
02 December 2019, Rhineland-Palatinate, Mainz: Soccer: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt, 13th matchday in the Opel Arena. Adam Szalai from Mainz cheers after his goal to 2:1. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott és a Mainz támadója, Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy a futballistáknak meg kell becsülniük azt a kivételes helyzetet, amiben még ebben a mindenki számára nehéz időszakban is lehetnek.

A Mainz 32 éves játékosa félelemérzet nélkül készül a Bundesliga hétvégi folytatására. Szerinte jelenleg mindenki csak annyit tehet, hogy alkalmazkodik a kialakult helyzethez. A német bajnokság 15. helyén álló csapata május 6. óta végez teljes értékű edzésmunkát. Ez olyan helyzetet válthat ki, mintha egy hosszú felkészülés után teljesen új bajnokság kezdődne.

Szalai Ádám és csapata, a Mainz a Köln vendégeként lép pályára vasárnap Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Torsten Silz

Szalai szerint fontos volt az újrakezdés az átlagemberek számára is.

- mondta a 61-szeres válogatott támadó, aki szerint egyetlen labdarúgó sem panaszkodhat a körülményekre, amikben még ebben a nem mindennapi helyzetben is lehetnek.

A mainzi csapat tagjait egy hotelben szállásolták el, ahol ők az egyetlen vendégek. A koronavírus-teszteket három-négy naponta végzik el Szalaiékon, és további szigorú szabályokat is be kell tartaniuk.

Arról, hogyan viselte a magyar válogatott egyik legfontosabb futballistája az elmúlt hónapok bizonytalanságát, valamint hogyan tartotta kézben labdarúgáson kívüli vállalkozását, a linkre kattintva olvashat.