Társoldalunk:

Első klubja mezszponzora lesz Harry Kane

2020.05.15. 08:49

Harry Kane a Tottenham Hotspur angol válogatott csatára mezszponzorként tér vissza első profi klubjához, a negyedik vonalban (League Two) szereplő Leyton Orienthez.

A klub játékosai által a következő idényben viselt három mezen (hazai, idegenbeli és harmadik dressz) a koronavírus-járvány elleni küzdelemben a frontvonalban harcoló szervezeteknek mondanak köszönetet. Ennek az akciónak a finanszírozásába szállt be a 26 éves, 45-szörös angol válogatott csatár. 

Kane 17 évesen, 2011 januárjában a Spurs kölcsönjátékosaként a Leyton Orient színeiben léphetett először pályára profi mérkőzésen. Az akkor a harmadosztályban (League One) szereplő csapatban fél szezon alatt 18 mérkőzésen 5 gólt lőtt. 

"Az Orient pályájától néhány mérföldre születtem és nőttem fel, és nagyon boldog vagyok, hogy visszaadhatok valamit annak a csapatnak, amelyiktől először lehetőséget kaptam, hogy profi mérkőzésen léphessek pályára" – mondta Kane.

A klub ügyvezetője, Danny Macklin elmondta, hogy kezdetben nem is terveztek ilyen komoly együttműködést, de nagyon örül, hogy végül mezszponzorként segít nekik egykori játékosuk.

"Szeretnénk köszönetet mondani a példátlanul kemény munkáért azoknak, akik az első vonalban küzdenek a koronavírus-járvány ellen, és szeretnénk más jótékonysági szervezetekre is ráirányítani a figyelmet. Köszönjük Harry hihetetlen támogatását és nagylelkűségét. Igazi példaképe vagy a modern futballnak" – mondta a Leyton Orient ügyvezetője.