Vágólapra másolva!
A Ciprusi Labdarúgó Szövetség (CFA) úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a márciusban félbeszakított 2019/20-as idényt.

A szövetség a folytatás érdekében készített ugyan egészségügyi protokollt, ám a most meghozott határozatuk előzményeként a kormány azt nem fogadta el, mert nem felelt meg a koronavírussal kapcsolatos helyi előírásoknak. A CFA nem vállalta, hogy egyetlen játékos pozitív koronavírus-tesztje esetén az érintett labdarúgó minden csapattársának két hétig karanténba kelljen vonulnia, ami ellehetetlenítette volna az egész sorozatot.

Lang Ádám csapata indulhat a BL-ben Forrás: George M.Michael/George M.Michael

A szövetség döntött az európai kupainduló négy csapatról is: ezek szerint az első helyen álló Omonia Nicosia a Bajnokok Ligájában indulhat, míg a vele azonos pontszámmal második helyen álló Anorthoszisz, valamint a tabellán harmadik APOEL és negyedik Apollon az Európa-ligában vehet részt. Az Omonia Nicosiának és az Apollonnak van magyar légiósa: előbbiben Lang Ádám, utóbbiban Szalai Attila szerepel.

Az Anorthoszisz és az ötödik helyezett AEK Larnaca képviselője a határozatról szóló szavazáson nemmel szavazott.

Döntés született arról is, hogy ezúttal nem hirdetnek bajnokot, viszont kieső sem lesz az élvonalból. A következő idényre vonatkozóan pedig 12 csapatról 14-re emelik a létszámot, miután a másodosztályból lesz két feljutó. A 2020/21-es idény végén viszont nem lesz rájátszás, és az eddigi kettő helyett négy klub esik ki az első osztályból.